FOTO - REUTERS
Jednou z mojich životných radostí je, že nakrúcam televízne programy v Singapure. Musím tým pádom do Singapuru často cestovať. Keď som tam bol po prvý raz, bolo to pre biznis. Na druhý raz som si tam našiel priateľov. Teraz? Teraz tam chodievam pre jedlo. Keďže ma tu poznajú ako Američana, čo ľúbi bežné ázijské jedlá, všetci ma radi rozmaznávajú. Mal som šťastie, že medzi prvými ľuďmi, s ktorými som sa tu spoznal, bol K. F. Seetoh, redaktor a zakladateľ Makansutry - sprievodcu singapurskými bufetmi a reštauráciami. Skúsenosť ma naučila, že ak Seetoh, nadšený čínsky Singapurčan s vráskavou tvárou povie, že niekde dobre varia, varia tam úžasne. Vďaka nemu som ochutnal pravdepodobne tie najlepšie veci, aké som kedy jedol, a na jeho kulinársky bedeker sa spolieham. Niežeby tu človek musel mať bedeker. Tu je expertom na dobré jedlo každý.