...a už sa objavujú prvé lastovičky zo Slovenska. Majiteľ Piccolo Cafe Alberto sa už zmienil, že nejakí ľudia s podivným prízvukom sa na mňa odvolávajú...a tu ho máš! Slováci nielen v NYC, ale v Piccolo Cafe. Predpokladám, že obrázky budú pribúdať, so check back. (ak pôjdete do Piccolo Cafe nabudúce, oblečte si toto tričko, aby Alberto nebol zmätený z prízvuku)
Jeden redaktor, jedna huslistka
Jedna turistka, jedna neturistka, jeden prst v objektíve
Jeden chirurg, jedna balerína
Jeden výtvarník, básnikov syn, čerstvo po admission test at Columbia University
Update: prijatý, medzi 9 z 350 uchádzačov.
Redaktor s huslistkou po druhý raz, pred odchodom. Zjavne sa páčilo. A chutilo. Baklažánová ciabatta, gnocchi a káavička, samozrejme.
Slovenský jadrový výskumník zo Švajčiarska, posledný deň pobytu
Alberto sype kávu na domov, do Švajčiarska. V popredí tip jar.
Opravný záber. Rozlúčková kávička, tentoraz bez prstu kde nemá byť.
Spolužiaci z košického Konzervatória spred 40 rokov. Áno. Tak dávno.
Bývalí susedia z Toronta, zároveň čiastočný Humenčan a futbalista
Mama so synom na výlete, ako aj lobster eggs and meatballs
Slovenský dirigent z Oregonu. V auguste tam bude dirigovať moje vecičky.
Slovenská komunita v Piccolo sa rozrastá. Študenti rôznych škôl, turisti a neturisti, či dokonca naturalizovaní Američania s nádchou ťažkého kalibru. Našťastie boli k dispozícii kvalitné slovenské kvapky do nosa.
Vydavateľ, expert whiskológ a organizátor koprodukčných nahrávok spred troch desaťročí s manželkou na výlete. Ešte pred výdatnou degustáciou.
Akože inak, bolo už načase aby boli zachytení aj najdôležitejší ľudia.
Anesteziológovia z Arkansasu (Košíc) so synom. Pijem si kávu a zrazu oni.
Jeden divadelný režisér a bývalý riaditeľ kanálu a jedna novopečená historička umenia.
Bývalý sused (spred 22 rokov, len o 2 domy ďalej na bývalej Duklianskej ulici) a autor skvelých obrázkov z Pohody
Muzejníčko-galérnička so sestrou a kamarátkou. Nevyhnutná zastávka. Tiež si všimnite nový novinový design.
Slovenská turistka s polovičkou, ktorá sa nie celkom kvalifikuje, lebo je z Poľska, ale pomerne plynne rozpráva po slovensky, takže...
Šéfredaktor a riaditeľ lampárne tlačí pečené vajcia a jedno espresso za druhým a popri tom vyzvedá a ťahá informácie gospelovými kostolmi a tajnými barmi počínajúc a situáciou v amerických médiách končiac.