S hlavným sídlom v Berlíne. V ostatných rokoch sú čoraz obľúbenejšie jeho relácie vo verejnoprávnej televízii ZDF. Odhaľuje v nich podvody potravinárskych koncernov. V mene vyššieho obratu, vyšších ziskov, na úkor spotrebiteľov. Jeho kniha Falšovatelia jedla sa stala bestsellerom.
Vo svete sa vyrába 170 000 druhov potravín. Kvalita čoraz väčšieho počtu týchto produktov je alarmujúca. Každý štvrtý výrobok porušuje niektorý zákon na ochranu spotrebiteľa. V prípade mliečnych a mäsových výrobkov dosahuje miera reklamácií až 40 percent. V Nemecku. V našich končinách je reklamácií ako šafranu. Napriek tomu, že sme sa stali odpadovým košom, ba čo viac - kafilériou sveta. Pritom tí, čo sa odvážili prehovoriť (napríklad o úprave prezretej, zelenej hydiny), zväčša stratili zamestnanie.
Spotrebiteľa nezavádza iba rafinovaná reklama a príťažlivý dizajn. Zmesou poloprávd, opierajúcich sa o posudky skorumpovaných vedcov a kontrolórov, je aj obsah etikiet. Informácie o produktoch, zväčša sotva čitateľné, sú rébusmi, ktoré neraz ani bdelý spotrebiteľ nerozlúšti.
Práve ste prekročili povolený počet zariadení
Váše aktívne predplatné umožňuje prístup k zamknutému obsahu iba obmedzenému počtu prehliadačov.
Aby ste mohli pokračovať v čítaní článku na tomto zariadení/prehliadači, upravte si, prosím, zoznam zaregistrovaných zariadení v nastaveniach vášho profilu.
Odomknite článok za pár sekúnd cez SMS predplatné za 5 € každý mesiac.
Pošlite SMS s textom G3GVK na číslo 8787.
Pošlite SMS s textom H3GVK na číslo 8787.