S hlavným sídlom v Berlíne. V ostatných rokoch sú čoraz obľúbenejšie jeho relácie vo verejnoprávnej televízii ZDF. Odhaľuje v nich podvody potravinárskych koncernov. V mene vyššieho obratu, vyšších ziskov, na úkor spotrebiteľov. Jeho kniha Falšovatelia jedla sa stala bestsellerom.
Vo svete sa vyrába 170 000 druhov potravín. Kvalita čoraz väčšieho počtu týchto produktov je alarmujúca. Každý štvrtý výrobok porušuje niektorý zákon na ochranu spotrebiteľa. V prípade mliečnych a mäsových výrobkov dosahuje miera reklamácií až 40 percent. V Nemecku. V našich končinách je reklamácií ako šafranu. Napriek tomu, že sme sa stali odpadovým košom, ba čo viac - kafilériou sveta. Pritom tí, čo sa odvážili prehovoriť (napríklad o úprave prezretej, zelenej hydiny), zväčša stratili zamestnanie.
Spotrebiteľa nezavádza iba rafinovaná reklama a príťažlivý dizajn. Zmesou poloprávd, opierajúcich sa o posudky skorumpovaných vedcov a kontrolórov, je aj obsah etikiet. Informácie o produktoch, zväčša sotva čitateľné, sú rébusmi, ktoré neraz ani bdelý spotrebiteľ nerozlúšti.